Közélet

2010.11.09. 05:42

Modern hulladékgyűjtés pályázattal

Bélapátfalváról a Sajó–Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás szállítja el a kommunális hulladékot.

HEOL

 A cég továbbfejleszti a térség hulladékgazdálkodási rendszerét, hogy még inkább megfeleljenek az Európai Unió környezetvédelmi elvárásainak.
A szemetet a Sajókazai Hulladékkezelő szigetelt lerakójába hordják, ami jelenleg még megoldást jelent, de a szigorodó előírások indokolják a további korszerűsítést. Pályázatukat elfogadták, a kivitelezés várható teljes költsége 3,8 milliárd forint, uniós támogatással.


Továbbfejlesztik a társulás 127 településén a szelektív gyűjtési rendszert: 162 hulladékgyűjtő szigetet, öt hulladékgyűjtő udvart, illetve újrahasznosító központot alakítanak ki, növelik a válogatómű hatékonyságát. A gazdaságos működtetés érdekében két átrakóállomás épül, Bélapátfalván, illetve Szendrőben, korszerűsítik a szikszói átrakóállomást.


A társulás új feladatként vállalta a zöldhulladék begyűjtését és hasznosítását. Így szükségessé válik a komposztálótér bővítése és egy mechanikai-biológiai hulladékkezelési rendszer kiépítése. A házi komposztálás elterjesztése érdekében 6 ezer házi komposztáló edényzetet adnak át a lakosságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!