Közélet

2010.11.10. 13:02

Nap képe: az út közepén áll egy villanyoszlop

Nem tévedés: tervezési figyelmetlenség miatt egy villanyoszlop maradt az egri Sasvári út közepén. Az oszlopot szeptemberben körbe is aszfaltozták az útfelújítás során.

M. K.


A szűk utcában a villany- és más közművezetékeket tartó oszlop mellett éppen egy személyautónyi helyen közlekedhetnek az arra járók. A csatorna- és útfelújítás során ugyan nem kerülte el a munkások, a kivitelező és az önkormányzat figyelmét az akadály, ám egy korábbi tervezői hiba miatt nem helyezték át az oszlopot, inkább körbeaszfaltozták.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Észrevették, mégis körbebetonozták a villanyoszlopot. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]


– A munkaterület átadásánál észleltük a már évek óta ott álló oszlopot. Egy tervezői mulasztás miatt a felújítási tervekben nem szerepelt az eltávolítása, így erről csak utólag tudunk gondoskodni – nyilatkozta lapunknak Barna László, a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és -üzemeltetési Irodájának munkatársa. A szakember hangsúlyozta, hogy jelenleg az összes közműtulajdonossal egyeztetnek a probléma megoldásáról.


Barna László elmondta, hogy az áthelyezést nehezíti az utca oldalán található meredek támfal is, de hamarosan újra bejárják a területet, és a közeljövőben helyet találnak majd a forgalmat is akadályozó oszlopnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!