Közélet

2010.11.11. 18:11

Nem lesz már több sár a lakóparkban

Hitel nélkül építettek utat, járdát és csatornát a szilvásváradi Meggyes-lakóparkban. A beruházásokat csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át.

S. B. S.

Felavatták Szilvásvárad Meggyes-lakóparkjában azt a két kilométeres új utat, egy kilométernyi járdát, valamint a csapadékvíz-elvezető rendszert, amelyet több mint 110 millió forintból valósítottak meg. A pályázati támogatáson elnyert 65 millió forinthoz a település jelentős önrésszel járult hozzá úgy, hogy mindehhez nem vett fel hitelt, illetve kötvényt sem bocsátott ki. Minderről Szaniszló László, a község polgármestere beszélt a beruházás hivatalos átadásán.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Személyes kötődések. Gurítanak: Horváth László, Szaniszló László, és a kivitelező képviselője, Frenyó Csaba. Fotó: Ötvös Imre
[/caption]


A polgármester beszédében kiemelte, hogy a februári alapkőletételkor, különösen pedig a tavaszi nagy esőzések idején nem remélték, hogy ilyen jó ütemben és minőségben elkészül a beruházás, amelyre a lakóparkban élők már nagyon régóta és jogosan vártak.


Részt vett az avatáson a megyei közgyűlés elnöke, Horváth László országgyűlési képviselő, aki a jelenlévőkhöz intézett szavaiban úgy fogalmazott, hogy a „legbeszédesebb” szavak a tettek. Személyes kötődésére utalva megemlítette, hogy 1987-ben, amikor beköltöztek ide, nem gondolta, hogy ilyen hosszú időnek kell eltelnie, amíg a lakóparkot teljesen rendbe teszik, a tavaszi induláskor pedig azt, hogy ilyen gyorsan elkészül vele a kivitelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!