Közélet

2010.11.20. 16:26

Sok kicsi sokra ment: megújult a játszóudvar

A „sok kicsi sokra megy” elvet tartották szem előtt az andornaktályai óvodában, amikor már évekkel ezelőtt elkezdték a gyűjtést a játszóudvar felújítására.

Sz. K.

Most az álom végre valóra vált. A finanszírozást csak több kisebb felajánlásból és támogatásból tudták megoldani. Többek között a tavalyi karácsonyi játszóház, adózáskor az óvoda alapítványának utalt egyszázalékos felajánlások, pályázatokon elnyert pénzek és iparűzési adóból származó támogatás is kellett ahhoz, hogy megvalósuljon az óvodai álom.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Az andornaktályai gyerekek örömmel vették birtokukba az új óvodai játszóudvart BEKÜLDÖTT FOTÓ
[/caption]


– Ez év nyarán még egy jótékonysági rendezvényünk is volt Fodorné Turai Krisztina és Tuza László szervezésében. Végül a sok segítségnek köszönhetően összegyűlt összesen 972 ezer forint, így október elején végre nagy erőkkel megkezdődött a játszóudvarunk felújítása – mondja Ferenczné Timkó Katalin óvodavezető.

– A pénzbeli támogatások mellett a közhasznú munkások is sokat segítettek. Az udvart az elképzeléseink szerint újították fel, minden szempontból figyelembe véve azt, hogy a gyermekek számára többféle mozgáslehetőséget tudjunk biztosítani, illetve biztonságos játszóteret alakítsunk ki, ami az egészséges fejlődésük nélkülözhetetlen színtere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!