Közélet

2010.11.17. 11:07

Századik születésnapján köszöntötték

Századik születésnapján köszöntötte Balázs Mihálynét kedden Egerben Rázsi Botond alpolgármester.

M. Z.

Ilonka néni Budapesten született, majd Cegléden élt húsz évvel idősebb férjével. Később Tiszaigaron földműveléssel és állattartással foglalkoztak, máig jó szívvel gondol vissza az ott töltött évekre, az ottani ismerősökre, akik tegnap is felköszöntötték. Miután eladták a tiszaigari földet, Egerbe költöztek.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Ilonka nénit unokájával együtt köszöntötte Rázsi Botond alpolgármester. Fotó: Ötvös Imre
[/caption]


Négy gyermeke közül a három fiú már nem él, a lányával pedig nem tartja a kapcsolatot. Még másfél évvel ezelőtt is szívesen nézett televíziót, kedvenc adása a Kívánságműsor volt. Szabadidejében korábban kötögetett és horgolt, a szürkehályog miatt azonban ezeket már nem teheti meg. Unokájával és dédunokájával lakik együtt, akikről szívesen beszél. Kora ellenére a mai napig nagyon érdeklődő, jó egészségnek és szellemi frissességnek örvend. Sokszor elmeséli szeretteinek, hogy szépségversenyt is nyert, tizenhat évesen Cegléd legszebb lánya volt.

Amikor a hosszú élet titkáról kérdezték, azt válaszolta: – Mindig sokat dolgoztam. Az alpolgármester sok boldogságot, jó egészséget, hosszú életet kívánt a megyeszékhely, az önkormányzat és a város polgármestere nevében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!