Közélet

2010.11.08. 12:11

Tizenhat milliós fejlesztés készül

Öt település (Pétervására, Erdőkövesd, Váraszó, Ivád, Kisfüzes) együttesen nyert támogatást a közös fenntartású pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola kompetenciaalapú oktatás fejlesztésére.

HEOL


A több mint 16,6 millió forint vissza nem térítendő, uniós forrást az oktatási informatikai infrastruktúra fejlesztésére fordíthatják. A pétervásárai iskolában és az intézmény Erdőkövesdi Tagiskolájában 22 darab PC+ monitor, 10 interaktív tábla projektorral, laptopok, két wi-fi eszköz segítik majd a korszerű tanítást. Az infrastrukturális fejlesztéshez kapcsolódóan a tanárok képzésben részesülnek az eszközök használatáról.


A modern infokommunikációs eszközök révén olyan oktatási környezetet alakítanak ki, ahol a diákok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciáinak fejlesztéséhez szükséges egyenlő hozzáférést, a pedagógusok a feladataik ellátásához megfelelő infrastruktúrát kaphatnak. Az új eszközök és módszerek a kompetenciaalapú oktatásban nyújtanak segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!