Közélet

2010.11.16. 10:26

Többé már nem akarnak védekezni az árvíz ellen

Nagyobb esőzések alkalmával elképesztően megduzzad a Szalajka-patak. Szilvásvárad és Nagyvisnyó lakói nemegyszer megszenvedték a víz támadását, napokon át küzdöttek az ár ellen.

HEOL

A két önkormányzat úgy döntött, hogy pályázatot nyújtanak be az Észak-magyarországi Operatív Program újabb kiírásának megfelelve, a „Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek rekonstrukciója” címmel. A cél, hogy azok a települések, amelyeket veszélyeztetett az idei május-júniusi árvíz, növelhessék környezetük biztonságát, csökkenthessék a vízkárt.


Szaniszló László polgármestertől megtudtuk, a kiírásban szereplő kategóriába sorolható a faluban az Egri utca Szalajka-patak által érintett része, a Szalajka utca éttermek mögötti területének átépítése és Nagyvisnyó több közterülete.


A sikeres pályázat érdekében előzetes hatástanulmányt rendelnek meg a szakemberektől. A napokban helyszíni bejáráson vettek részt a terveket készítő mérnökökkel. Akár 100 százalékos támogatást is nyerhetnek a beruházás költségeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!