Közélet

2010.11.15. 18:34

Vidám Zsiráf Klub, a beteg kicsik mosolyáért

Az atópiás ekcéma az egyik leggyakoribb bőrbetegség gyermekkorban. Az ebben szenvedő gyerekeknek és szüleiknek segít egy új kezdeményezés.

HEOL

Fontos, hogy a tüneteket időben felismerjék, s elkülönítsék más, viszketéssel járó, kiütéses bőrbetegségtől. A betegség kezelése nehéz, hosszan tartó folyamat, amely komoly terhet ró a kis betegekre és családjukra is. Ebben nyújt támogatást a Vidám Zsiráf Klub országos hálózata, amely már egri szervezettel is rendelkezik.

A klubon keresztül az érintettek többet tudhatnak meg a betegségről, a terápiás lehetőségekről, lehetőség nyílik a rendelési időn kívüli kötetlen orvos-beteg találkozóra, de a családok tapasztalatcseréjére is. A gyerekeknek játékos formában tanítják meg a tünetek kezelését, a napi bőrápolást. A klubokat szerte az országban bőrgyógyászok vezetik. A megyeszékhelyen november 17-én, 16.30-tól tartják a következő foglalkozást a Forrás Gyermek és Ifjúsági Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!