Közélet

2010.11.04. 14:47

Világhírű prédikátor a húsz éves egri Hit Gyülekezeténél

Az ünnepi istentiszteleten az Eger Hotel dísztermében Marilyn Hickey szolgált igével.

HEOL

Húsz éves fennállását ünnepli az egri Hit Gyülekezete. A jubileum alkalmából a helyi gyülekezet ünnepi Istentiszteletet tartott az Eger Hotel dísztermében. Az ünnepi Istentisztelet díszvendégeként a világhírű női prédikátor Marilyn Hickey szolgált igével, a zenei szolgálatot a világszínvonalon játszó Százhalombattai Freedom zenekar adta.

Az istentiszteletre több mint 1700 hívő érkezett, a rendezvény vidáman és az ünnephez méltó színvonalon zajlott.  Sokan megtértek, és a jelen lévő pásztorok az Istentisztelet végén több  száz emberért imádkoztak gyógyulásért, megújulásért.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Marilyn Hickey, a pünkösdi kereszténység egyik legismertebb nőalakja
[/caption]

Az Egri Hit Gyülekezete története 1990 őszén kezdődött, amikor Nagy József evangélista vezetésével Budapesti hívők érkeztek a városba, és tartottak nagy sikerű evangelizációkat. A gyülekezet tagjai kezdetben főleg főiskolások, lelkes fiatalok voltak, ma már soraikban megtalálható a társadalom majd minden rétege.

A díszvendég az USA-ban élő Marilyn Hickey volt, aki eredetileg diplomatának készült, ám ma úgy véli: valóban „nagykövet” lett belőle, Jézus Krisztus nagykövete. Az igehirdetései során csaknem az egész világot bejárta, közel 130 nemzetet, több muzulmán országot is beleértve. Hosszú évekig televíziós műsort vezetett, illetve több tucat könyvet is kiadott, melyek közül jó pár magyar nyelven is elérhető. Marilyn Hickey 79 éves, de kora ellenére rendkívüli fiatalossággal, aktívan járja a világot, és hirdeti Isten üzenetét.

A gyülekezet társadalmilag is rendkívül értékes munkát végez főleg a karitatív, drogprevenciós, lelki gondozás, illetve családvédelmi területeken. Ma Egerben a Hit Gyülekezete Istentiszteleteit több mint 250 hívő látogatja heti rendszerességgel, de az egri gyülekezet szolgálói Egeren kívül  is rendszeresen tartanak Istentiszteleteket a környező városokban és kisebb településeken is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!