Közélet

2011.01.05. 11:23

Alexandriai könyvtárban tanulnak

Az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) delegációja a közelmúltban részt vett Egyiptomban egy nemzetközi informatikai konferencián

S. B. S.


A tanácskozás idején az EKF megújította korábbi együttműködési szerződését a malajziai Open Universityvel, illetve az egyiptomi Delta Akadémiával  – tudtuk meg dr. Kis-Tóth Lajostól, az intézmény általános és fejlesztési rektorhelyettesétől. A megállapodás elsősorban tanár- és hallgatói cserékre vonatkozik.


A szerződés értelmében az informatikus könyvtáros szakos hallgatók fantasztikus környezetben, az Alexandriai Könyvtárban és más történelmi helyszíneken szerezhetnek krediteket. Évente 15–20 hallgató utazhat ki háromhetes kurzusokra, ez azt is jelenti, hogy tanulmányai során szinte minden e szakra járó diák kijut erre a gyakorlatra. Része a megállapodásnak az is, hogy tavasszal a Sínai-félszigeten, a Szent Katalin Kolostorban szerezhetnek ismereteket a hallgatók dr. Monok Istvánnak, az EKF egyetemi docensének, az Országos Széchényi Könyvtár egykori főigazgatójának vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!