Közélet

2011.05.24. 18:00

Vajúdott a bizottság: négy feljelentés született

A megyei közgyűlés eseti vizsgálóbizottságának elnöke négy ügyben tesz feljelentést, ebből három a HospInvesthez kapcsolódik. A közgyűlés korábbi elnöke szerint a bizottság politikai megrendelésre dolgozik.

K. G.

– Egy bukott korszak, egy bukott ember öröksége okozta a megyei önkormányzat eladósodását. A 12 éves Sós-korszak lezárására ad módot az adósságrendezési eljárás – hangsúlyozta Egerben Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, aki közös sajtótájékoztatót tartott Sveiczer Sándor Péterrel, a közgyűlés eseti vizsgálóbizottságának elnökével. Szabó szerint a jelenlegi megyei vezetés feladata, hogy ennek a felelősségnek jogi úton is érvényt szerezzen.

– Szerdán négy ügyben teszek feljelentést ismeretlen tettes ellen az Országos Rendőr-főkapitányságon. Az első a múzeumi raktárbázis ügye, három pedig a HospInvesthez kapcsolódik – jelentette be Sveiczer Sándor Péter. Ez utóbbiak közül elsőként az egri Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet gyógyszerellátásának kiszervezése okán hűtlen kezelés gyanújával. A második feljelentés indoka a kórház átjátszása köztulajdonból a HospInvest markába. A harmadik egy 2010. januári ügy. Ekkor Sós Tamás a közgyűlés tudta és felhatalmazása nélkül 160 millió forint támogatást adott a kórházat működtető kft.-nek.

– Kezd komolytalanná válni az eseti bizottság munkája, az ’50-es éveket idézően politikai megrendelésre dolgoznak. Nyolc hónapja egy helyben járnak, miközben mindennapi munkájuk hiányosságairól akarják elterelni a figyelmet. Sportot űznek a feljelentésekből, és jelentős összegeket költenek vádaskodások előkészítésére – reagált a fentiekre dr. Sós Tamás.

Az elmúlt években számos feljelentés született a kórház ügyében. Mindezek Sós szerint azt bizonyították, hogy nem történt jogsértés, a korábbi megyei közgyűlés a szabályoknak megfelelően járt el. A jelenlegi fideszes közgyűlés által vitatott négy kérdés mögött pénzügyi, jogi, szakmai előkészítés és közgyűlési döntés állt.
– A hiány kezelése sokkal fontosabb feladat lenne, de ezzel a vezetés még adósa a megyének – tette hozzá Sós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!