Közélet

2011.06.23. 05:51

A hét végén szavaznak a társulás jövőjéről

Népszavazást tartanak június 26-án, vasárnap három településen: Ivádon, Erdőkövesden,Váraszón. A kis falvakban arról döntenek, hogy kiváljanak-e a Pétervására, Ivád, Kisfüzes, Erdőkövesd, Váraszó alkotta társult képviselő-testületből.

HEOL


Ismert: az év elején Pétervására képviselői jelezték, hogy a közösen fenntartott intézmények – egészségügyi központ, polgármesteri hivatal, iskola – finanszírozása egyre nehezebb a társult községek tartozásai miatt, ezért át kell gondolni a további együttműködés lehetséges formáit. Az érintett települések vezetői is számolni kezdtek, és arra a következtetésre jutottak, hogy elkerülhetetlen a gesztor Pétervásárától való függetlenedés.


Vasárnap arról dönthet a lakosság, hogy 2012 januárjától kilépjenek-e a társult testületből. Erre a kérdésre reggel hattól este hét óráig válaszolhatnak a helyi művelődési házak szavazófülkéiben. Érvényesnek minősül a szavazás, ha az arra jogosultak több mint 50 százaléka elmegy szavazni, eredményesnek tekinhető, ha a szavazók több mint 50 százaléka érvényes voksot ad le – tudtuk meg dr. Benkár József jegyzőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!