Közélet

2011.06.24. 17:22

Megyeháza: gigabizottság született

A bizottsági struktúrát szervezte át pénteki ülésén a megyei közgyűlés. A „gigabizottság” sem a Jobbik, sem az MSZP tetszését nem nyerte el.

Kühne Gábor


A rendőrség gyöngyöspatai számlája már számillió forint felett jár, és ezzel még nincs vége, viszont az elmúlt időszak közbiztonsági szempontból eseménytelenül telt – mindez dr. Ormossy Attila r. ezerdes válaszából derült ki a megyei közgyűlés pétneki ülésén. A megyei főkapitányt napirend előtt faggatták a képviselők.
Esküt a mandátumáról lemondott Deé András helyét elfoglaló dr. Ördög István (Fidesz-KDNP) is.


A megyei közgyűlés szervezeti és működési szabályának módosításáról is döntött a grémium. Ennek leglényegesebb eleme, hogy összevonták az egészségügyi és szociális, valamint az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságot, ezekből lett a humán erőforrás bizottság. Ez a lépés azonban sem a Jobbik, sem az MSZP tetszését nem nyerte el, erős kritikával illették szakmai szempontból, mondván: túl sok nagyon fontos területet ölel majd fel az új „gigabizottság”, ami a hatékonyság, eredményesség rovására mehet, de gazdasági okok sem igazolják a lépést. Oroján Sándor (Fidesz-KDNP) egy félresikerült párhuzammal igyekezett megvilágítani a lépés hátterét: e szerint ha péntek este egy szórakozóhelyről elviszünk valakit magunkhoz, lehet, hogy szombat reggel már megbánjuk a dolgot.

Na, volt is derültség a „túloldalon”, hogy ki kit visz magával és hova, mire a fiatal politikus emlékeztetett: a Fidesz eredetileg is humán erőforrás bizottságot szeretett volna látni, ám akkor meggyőzték őket arról, hogy vegyék ketté az említett területeket. Szerinte az eltelt hónapokban szerzett tapasztalatok végül is a Fideszt igazolták: a humán erőforrás bizottság hatékonyabban, gördülékenyebben tud majd dolgozni. Szabó Róbert az átalakítás kapcsán azt is megjegyezte: a politikának magán kell kezdenie a takarékosságot, az összevonással bizottsági helyeket is „megspórolnak”, méghozzá a leginkább épp a Fidesz-KDNP kárára.

Emlékgyűrű dr. Seregély István volt egri érseknek

Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek vehette át az idén a dr. Jakab István Emlékgyűrűt a megyei közgyűlés egykori elnökének özvegyétől. Az elismerést azok kaphatják meg, akik Heves megye közéletében kiemelkedő szerepet töltenek, töltöttek be. Az ünnepélyes aktusra a tanácskozást megelőzően került sor.

Politikai támadást sejt a Jobbik


A Jobbik politikai támadást is felfedezni vél a bizottsági összevonásban – hangzott el Dudás Róbert frakcióvezető közgyűlést követő sajtótájékoztatóján. Emlékeztetett: a választást követő alkuban az egészségügyi és szociális bizottság vezetésére az ő frakciójuk kapott felhatalmazást. Szerinte szakmaiatlan, politikai döntés született.

Az ülésről, a politikai pengeváltásról bővebben olvashat a Heves Megyei Hírlap szombati számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!