Közélet

2011.10.19. 08:32

Februárban már távoznak az építők a Líceumból

Időben befejeződik a Líceum a természettudományért program: véghajrában a kivitelezés.

S. B. S.

311_0591.JPG

Fotó: Gál Gábor

Bár a „Líceum a természettudományért” program befejezési határideje jövő év március vége, a kivitelezővel kötött megállapodás alapján a tanév második szemeszterében már nem lesznek ott az építők az épületben. Dr. Hauser Zoltán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora a tegnapi sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy egy hete a műemlék épület tornyáról is lekerült már a „csomagolás”, és jelenleg a belső munkálatokat folytatja a kivitelező.

– Megtörtént a teljes közműterhelés is. Ez azért fontos, mert bár kevesen tudják, a belváros energiaellátásához használt trafóház is itt volt elhelyezve. Ennek megfelelő helyet találtak már a Líceumon kívül. Az erősáramú ellátás tekintetében végre biztonságos állapotot sikerült teremteni.

A további menetrendről megtudtuk: novemberben költözhet az épületbe a számítóközpont, amivel új fejezet kezdődik a létesítmény történetében. Folynak a bútorozások, az oktatástechnikai fejlesztések, a tv-stúdió építése, vagyis már a „belakás” időszaka kezdődött meg.

– A könyvtár is kezdi életre kelteni a szolgáltatásait, és körülbelül egy hónap múlva teljes üzemben működhet – vázolta a rektor a közeljövőre vonatkozó terveket. Az ötmilliárd forintot meghaladó program másik „ágáról” szólva elhangzott: annak megvalósítása is jó ütemben halad. Szeptemberben megtörténhetett a bokréta-ünnepség, ami azt jelenti, hogy az eredetileg a Líceum udvara alá tervezett infotóriumot kiváltó laboratórium-komplexum szerkezetileg elkészült, és már a téliesítését kezdte meg a kivitelező.

– A beruházás befejezésének március 31-i határideje garantált, jó biztonsággal tartható – jelentette ki a főiskola vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!