Közélet

2011.12.14. 16:12

Kamerák vigyázzák Hatvant: javulásra számítanak

Hatvanban immár tizenöt térfigyelő kamera ügyel a közbiztonságra.

HEOL

A sikeres próbaüzemet követően a rendszert szerdán adta át Horváth Richárd alpolgármester, megjegyezve, hogy a fejlesztés nyomán a közbiztonság számottevő javulására számítanak. Az eseményen a jelenlévők – köztük dr. Hóka József, a Hatvani Városi Bíróság elnöke és dr. Holecz János városi vezető ügyész – megszemlélhették a polgármesteri hivatalban lévő központot, amelyben állandó szolgálat figyeli a beérkező képeket, a számítógépek pedig a törvényben előírt ideig tárolják az információkat.

A képek a rendőrségre telepített monitorokon is láthatók. A rendszer arc- és rendszámfelismerésre, valamint éjszakai színes felvételek készítésére is alkalmas, a digitális felvételeken több száz méter távolságból is elolvasható egy rajzlap méretű felirat. A kamerákat a rendőrséggel való konzultációt követően tizenöt kiemelt közterületen helyezték el, nyolcat Ó-,hetet pedig Újhatvanban.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] rendszer arc- és rendszámfelismerésre, valamint éjszakai színes felvételek készítésére is alkalmas Fotó: Albert Péter
[/caption]

Horváth Richárd hangsúlyozta, hogy a térfigyelő rendszer kiépítése folytatódik, így a város más részein is lesznek majd követésre és mozgásérzékelésre is alkalmas kamerák.

Ezek is érdekelhetik

<