Közélet

2012.01.04. 05:03

Eltüntették a félmilliárdos hiányt Hatvanban

Tavaly óvatosan terveztek, idén megemelhetik a fejlesztésre fordítandó összeget.

T. O.

– Amikor a 2010-es helyhatósági választásokat követően átvettük Hatvan vezetését, olyan nehéz gazdasági helyzetben volt a város, hogy a novemberi fizetésre sem maradt pénz – mondta Szabó Zsolt polgármester.

– A közalkalmazottak csak különböző átcsoportosítások után kaphatták meg bérüket, s ez előrevetítette azt is, hogy 2011-ben nehéz pénzügyi év vár az önkormányzatra. Ennek megfelelően a tavalyi költségvetést óvatosan 440 millió forintos működési hiánnyal terveztük, azzal együtt, hogy továbbra sem mondtunk le az egyensúly megteremtéséről.

Ma már látható, hogy az utóbbi célkitűzést sikerült megvalósítani, sőt az idei költségvetés elfogadása előtt már az is bizonyosnak tűnik, hogy 2012-ben további több mint százmillió forinttal megemelhetik a fejlesztésre fordítandó összeget. Szabó Zsolt elmondta: a Szivárvány Szociális és Egészségügyi Szolgálat átszervezése, a Városgazdálkodási Zrt. működési kiadásainak változása, valamint az informatikai számlák költségkalkulációjának módosítása révén 110 milliót takaríthatnak meg. A pénzt beruházásokra fordítják.

Ezek is érdekelhetik