Közélet

2012.01.02. 08:01

Legyen bennünk összefogás és tetterő!

Az új évtől sokan tartanak, mivel számos változást, bizonytalanságot tartogat. Az általunk megkérdezettek többsége mégis bizakodó.

HEOL

Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy tagja, aki a nyáron vízimentőzött a Tisza-tavon:
– Toleranciát kívánok az embereknek, mert ha nincs bennünk szeretet és megértés, megette a fene az egészet. Magamnak ugyanezt kívánom, ha lehet, még többet, mint amivel eddig rendelkeztem. Nem tudom, hogyan alakul az idei évünk, visszajutok-e a tóhoz vízimentőzni, de nekem az idei nyár egy életre szóló meghatározó élmény volt. Persze, hogy kívánok a tó körül élőknek is, mégpedig azt, hogy történjen ebben a térségben is olyan fejlesztés, ami fellendíti az életszínvonalat, munkát, megélhetést ad az itt élőknek, s ezt ne akadályozzák meg különféle érdekek, vagyis a széthúzás és önös célok helyett végre az összefogás jellemezze a tó körül élőket.

Baráth Zoltán, a Babszem Jankó Bábszínház vezetője:
– Egészség, szeretet, békesség – ezeket talán nem is kellene mondani, hiszen úgy kellenek, mint a levegővétel. Amit igazán szeretnék, hogy a jövő évben is játszónak és nézőnek is érdemes legyen mindig bejönni a színházba azért, amit csinálunk. Emellett azt kívánom, hogy 2012-ben a nem fontos dolgokat el tudjam engedni, ne morzsolódjak fel a jelentéktelen feladatokban. Különbséget tudjak tenni lényeges és lényegtelen között.

Benkő Béla menedzser, Gyöngyös-Mátra TDM:
– Idén mindenképpen Gyöngyös és a Mátra idegenforgalmi fellendülését várom. Bizakodom, hogy turisztikai pályázatokon egyre szélesebb körű attrakciók és szolgáltatások valósulhatnak meg, növelve ezzel is a Mátra látogatottságát. Reményeim szerint ezekből a fejlesztésekből nemcsak a turisták, hanem a Gyöngyösön és a térségben élők is profitálhatnak majd. Mindehhez az kell, hogy az ideinél jövőre stabilabb legyen az ország gazdasága, és ne legyen olyan mértékű az árfolyamingadozás, mint 2011-ben.

Csendes Gabriella, egri vállalkozó:
– Viccesen: bort, búzát, békességet, ám ha komolyan kell válaszolnom a kérdésre, azt mondanám, leginkább arra vágyom, hogy kiszámíthatóbbá váljon az élet, azaz legalább egy hónappal előre tudjam, mit érdemes terveznem. Sajnos néha azt érzem, örülök annak, hogy a szüleim nem élhették meg: az általuk megálmodott és felépített világ manapság hogyan omlik össze napról napra. Azt is nagyon szeretném, ha a gyerekeimnek nem kellene elhagyni az országot csak azért, hogy munkát találjanak, s megéljenek. Az se lenne baj, ha az emberek nemcsak morgolódnának, hanem végre tennének is valamit a változásért.

Jova Levente, az FTC labdarúgója:
– Klubcsapatomat illetően eredményesebb tavaszt várok, mint az elmúlt őszi szezon volt. Szeretnénk sok örömet okozni lelkes szurkolóinknak. Hasonló jókat kívánok az egri sportbarátoknak is; nemrégiben egy tornán szerepeltem a hevesi megyeszékhelyen, ahol szeretettel fogadtak. Mindig szívesen jövök ide.

Kovács József, az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport vezetője:
– Ha minden jól megy, 2012-ben már lesz olyan bázisunk, ahol méltó körülmények között tudunk dolgozni. Nagy feladat előtt állunk, hiszen átalakul a katasztrófavédelem rendszere, és létrejön a Mátra Mentőcsoport. Ahhoz, hogy részt vegyünk a munkában, számos minősítést kell megszerezni, egyelőre még a folyamat elején tartunk. Ami biztos: mindenképpen szeretnénk folytatni, sőt kibővíteni a Gyermekek biztonságáért elnevezésű akciónkat, amelynek már 2011-ben is nagy sikere volt. Tervünk rengeteg van, lehetőségeinkhez mérten szeretnénk fejleszteni az eszközparkunkat is. S hogy mit kívánok? Elsősorban egészséget mindenkinek!

Dr. Pap Zoltán főorvos, gyöngyösi Bugát Pál Kórház:
– Rengeteg a nyitott kérdés, melyek megoldását várom: biztos alapokon nyugvó, kiegyensúlyozott költségvetést, hogy mindent tudjunk finanszírozni, amiért város a város. Új munkahelyek létesítését, hogy mindenki megtalálja a számítását és anyagi biztonságát. Várom, hogy a kórházunk körüli hullámok végre elcsituljanak, és az egészségügyi kormányzattól kapjunk megerősítést működésünkhöz, további fejlődésünkhöz. Elvárom, hogy 2012-ben orvosként végző leányom Magyarországon is megtalálja számítását, és ne kényszerüljön elhagyni az országot.

Rados László, lőrinci plébános:
– A megszületett betlehemi Kisded békéje kísérje az előttünk álló esztendőt. Kívánom a többi nemzetnek, s saját magunknak is, hogy legyen bennünk az összetartozás érzése és tetterő.

Túri Gyula, a Pusztafogacsi Kápolnáért Egyesület elnöke:
– Azt kívánom az országban élőknek, hogy vegyék észre, felnőtt emberek vagyunk, tudjuk a dolgunkat, ismerjük a kötelességünket és ne mondják meg lépten-nyomon, hogyan gondolkozzunk. A gazdasági élet szereplőinek olyan évet, mint a 2011-es volt, bár tudom, hogy ez most nem hangzik túl jól, de szerintem jövőre sokan kiegyeznének egy hasonlóval, mint az idei. Ha béke van és egészség, akkor van lehetőség egy tevékenyebb és nyugodtabb élet megteremtéséhez, amelyre a kiszámíthatóság jellemző. A fogacsi kápolna befejezéséhez pedig hasonló jóindulatot a szakhatóságok és a lakosok részéről, mint amit eddig tapasztaltunk, s akkor az idén egy boldog és elégedett közösségben tudjuk újraszenteltetni a kápolnát.

Vadásziné Varga Éva, feldebrői művelődésszervező-könyvtáros:
– Sok kulturális programot szeretnék a jövőben is. Fontosnak tartom, hogy a kis falvakban élők is hozzájussanak olyan kulturális értékekhez, mint a városiak. Azt várom, hogy ne csökkenjenek a lehetőségek, sőt, inkább bővüljenek. A könyvtárban is a meglévő szolgáltatások biztosítását, növelését kívánom. Már az is eredmény, ha minden marad a jelenlegi szinten, de természetesen nem szabad lemondani az előrelépésről. A településnek több beadott pályázata van, szeretném, ha nyernénk és fejlődne a falu.

-->

Ezek is érdekelhetik