Közélet

2012.01.11. 06:12

Mofetta: ártárgyalásra várnak

Államtitkári válasz volt, társadalombiztosítási támogatás még nincs.

b. k.

Legutóbb decemberben számoltunk be arról, hogy a mátraderecskei szén-dioxid-kezeléseket az idei év elejétől már a társadalombiztosítás is finanszírozza. Akkor Horváth László kormánymegbízott, a pétervásárai választókerület országgyűlési képviselője Mikor lesz receptre mofetta? címmel kérdést tett fel a Parlamentben a nemzeti erőforrás miniszternek, amire Halász János, a szaktárca államtitkára úgy válaszolt, hogy a sikeres tárgyalás alapján az árak miniszteri rendeletben történő kihirdetését követően előreláthatólag 2012 elejétől már rendelhetik az orvosok a támogatott kezeléseket.

Olvasóink érdeklődésére megkérdeztük Forgó Gábort, a község polgármesterét: hol tartanak e téren. Tudomása szerint a megbeszélések még nem kezdődtek el. Horváth László e hétre ígért választ a kérdésre.

A természetes erőforrásból táplálkozó, radontartalmú vulkáni kigőzölgés, a szén-dioxidos szárazfürdő-kezelés, hazánkban egyedül Heves megyében, kiválóan alkalmas az érszűkület kezelésére. Ám a mofettakezelés a mai napig nem részesül társadalombiztosítási támogatásban. A gyógyászati központ szolgáltatásai így teljes térítési díj ellenében vehetők igénybe.

Ezek is érdekelhetik