Közélet

2012.03.24. 11:24

Pálinkával és borral jönnek a konferenciára

A magyar-magyar kapcsolatok elmélyítése, az agrár szakképző iskolák együttműködésének javítása az elsődleges célja annak a szakmai konferenciának, amelyet a jövő hét végén Egerben a Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközépiskola rendez a Rákóczi Szövetséggel közösen.

G. R.

Csáki Csongor, a szövetség főtitkára pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a magyar-magyar kapcsolatok erősítése érdekében hívják életre a szakképző iskolák találkozóját, abban a reményben, hogy ez tovább mélyíti Eger városával hosszú távra tervezett kapcsolatukat. Habis László polgármester azt hangsúlyozta: fontosnak tartja a vidékfejlesztési stratégia népességmegtartó erejének kiemelt kezelését, és ebben az agrár-szakképzésnek nagy szerep jut.

A március 30-tól április elsejéig tartó találkozón 12 intézmény vesz részt, hét az ország határain kívül található. Érkezik delegáció a Felvidékről, Erdélyből és a Délvidékről, de öt hazai mezőgazdasági középiskola diákjai és tanárai is ellátogatnak Egerbe. A tanácskozáson képviselteti magát a vidékfejlesztési tárca is. A programhoz bor- és pálinkaverseny kapcsolódik. A vendégek ellátogatnak a várba, de fogadják őket a városházán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!