Közélet

2012.05.17. 14:52

A környezetet is védi az abonyi polgárőrség

Ötödik születésnapját ünnepli a Füzesabonyi Polgárőr Egyesület.

HEOL

A füzesabonyi polgárőrök ünnepi közgyűlésükön megemlékeztek a megalakulás körülményeiről, majd oklevelet adtak át a munkájukat legjobban végző polgárőröknek. A lemondott Csepregi Péter alelnök helyére megválasztották Kása Pált.

A füzesabonyi polgárőrség 19 taggal alakult meg 2007-ben, ezáltal valóra vált az a régi vágy, hogy létesüljön a városban egy ilyen, a rendőrség munkáját segítő szervezet. Kalóczkay Károly 2011-ig vezette az egyesületet, majd Gacsal Gábor vette át az elnöki feladatokat. Ma már 38 tagja van a polgárőrségnek, és továbbra is szívesen fogadják újak jelentkezését.

Rendszeresen járőröznek, kiveszik a részüket a rendezvények biztosításából és versenyeken is bizonyították rátermettségüket. Az egyesület tagjai a jövőben szeretnének több figyelmet fordítani a környezetvédelemre, ezért feltérképezik a város környékén lévő illegális szemétlerakó-helyeket és keresik a szemetet lerakók azonosítását segítő nyomokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!