Közélet

2012.05.13. 12:20

Amatőr alkotók pályázhatnak

A rendezők célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a helyi értékekre.

Sz. E.

Idén harmadik alkalommal a Pedagógiai és Közművelődési Intézmény az Egri Kulturális és Művészeti Központtal együttműködve Megyei Amatőr Tárlat címmel pályázatot hirdet nem hivatásos képző- és iparművészeknek – autodidakta, rajztanár, naiv alkotó – bemutatkozásra. A rendezők célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a helyi értékekre. Erről kérdeztük Gál Sándort, a projekt egyik főszervezőjét.

– Kik jelentkezhetnek a tárlatra?
– A pályázaton részt vehet mindenki, aki elmúlt tizenhat éves, nem végzett képző- vagy iparművészeti főiskolát vagy egyetemet, és nem hivatásszerűen foglalkozik alkotómunkával. A nevezési kategóriánk: festészet, a grafika bármely ága, kisplasztika szobrászat, tűzzománc, új vizuális kísérleti műfajok mint pl. video-installáció, valamint minden, ami a tárgyalkotás körébe tartozik – kivéve a népművészeti tárgyalkotást – függetlenül az anyagától.

– Melyek a nevezési feltételek?
– Egy alkotó a megyei zsűrihez műfajonként három-három művet adhat be, és ezeket az alkotásokat csak kiállításra kész állapotban fogadjuk el. Méretkorlát is van: 50x70, 70x100, illetve festménynél 1 m2-nél nem nagyobb felület.

– Meddig lehet leadni a pályamunkákat?
– A jelentkezési lap – ami igényelhető intézményeinkben és honlapunkon is elérhető – beküldési határideje június 30., az alkotásokat pedig október közepéig várjuk Egerben és Gyöngyösön. A legjobbak a későbbiekben részt vehetnek egy országos megmérettetésen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!