Közélet

2012.05.12. 08:31

Az Önkéntes Centrum is segítette az állástalanokat

A szociális program részeként zajló élelmiszerosztások alkalmával egyre több rászoruló áll sorban.

Sz. I.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület adományából több, mint 72 millió forint értékben csaknem harmincezer rászoruló kapott segélycsomagot a körzet településein – jelezte az elmúlt négy év munkáját taglaló beszámolójában Kosik Mária, a Magyar Vöröskereszt Eger Területi Szervezetének vezetője.

A szegénység elleni küzdelem jegyében számos adománygyűjtő akciót szerveztek a nagyobb áruházak vásárlói körében, a karácsonyi ünnepek előtt pedig évről évre visszatérően a „Szeretet hetében” ajándékozták meg a rászoruló családokat. Telente átlagosan 5600 adag hideg, illetve 2400 adag meleg étellel várták a hajléktalanokat. Emellett évente huszonkét, hátrányos helyzetű családban élő gyermeket pedig nyári táborba vittek el.

A vöröskeresztes szervezet tevékenységében mintegy ötszáz önkéntes vesz részt, az önzetlen segítők táborának növelése érdekében – sikeres TÁMOP-pályázat révén – látott munkához az Önkéntes centrum, melynek közreműködésével további 812 személy kapcsolódott be a mozgalomba. A centrum lehetőséget teremtett arra is, hogy az állás nélküliek az önkéntes szolgálat teljesítésével megfeleljenek a munkanélküli segély igényléséhez szükséges feltételeknek.

Az önkéntesek szervezőknek és donoroknak köszönhetően évek óta eredményesen zajlik az „Egri diákvér” elnevezésű program, de a térség településein is örvendetesen gyarapodott a rendszeres, illetve az első véradók száma.

Egyre többen vesznek részt az elsősegélynyújtó tanfolyamokon és versenyeken, továbbá a vöröskereszt által szervezett egészségmegőrző programokon és szűrővizsgálatokon.
A cikluszáró küldöttgyűlésen ismét dr. Palotai Zsuzsannát választották a területi szervezet elnökévé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!