Közélet

2012.05.14. 14:06

Egriek segítettek Kárpátalján

Eger szeretné elősegíteni azt, hogy a kárpátaljai intézmények egri iskolákkal vehessenek fel testvérkapcsolatot.

HEOL

Május 6-án, vasárnap egri delegáció utazott Kárpátaljára, hogy adományt vigyen Nagyszőlősre. Az egriek részt vettek a kilencedik alkalommal megrendezett Nagyszőlősi Borfesztiválon. A Saárossy Kinga alpolgármester vezette csoport hétfőn délelőtt tíz számítógépet és számos könyvet adott át Munkácson a helyi iskolának, majd délután a nagyszőlősi, péterfalvai és tiszakeresztúri oktatási intézménynek.

Munkácson, a II. Rákóczi Ferenc Iskolában - az éppen nem érettségiző -diákokkal találkoztak az egriek, Nagyszőlősön pedig a Perényi Zsigmond Iskolában megható műsorral várták a nemzettestvérek az anyaországi delegációt.

Saárossy Kinga alpolgármester elmondta: Eger szeretné elősegíteni azt, hogy a kárpátaljai intézmények egri iskolákkal vehessenek fel testvérkapcsolatot.

- Fontosnak tartjuk, hogy szorosabbra fűzzük a szálakat a határon túli, így a kárpátaljai magyar iskolákkal is. Amellett, hogy lényegesnek gondoljuk a határon túliak segítését, meggyőződésünk, hogy a fiatalokkal foglalkozó intézmények közötti kapcsolatvétel a Magyarországon élő diákoknak is hasznára válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!