Közélet

2012.05.16. 06:12

Emlékművet emelnek a német katonáknak

Hozzák az anyagot, és saját kezükkel építik meg az emlékművet a német tartalékosok.

sz. k.

Két évtizede emlékművet állítottak Szajlán a világháborúkban elesett falubeliek névsorával. Ennek alapozásakor egy német katona maradványaira bukkantak, a lábánál fekvő üvegben megtalálták a személyi azonosítóját. A háborúban 16 német katona esett el itt, földi maradványaikat egy helyre temették a szajlaiak.

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Heves Megyei Szervezetével parnerkapcsolatot ápoló Unterfranken megyei tartalékosok elhatározták, hogy emlékművet emelnek a temetőben, amit terveik szerint július közepén saját kezűleg, magukkal hozott anyagokból építenek meg. A MATASZ megyei szervezetének Munkácsi Sándor alezredes, elnök vezette delegációja erről a kegyeleti aktusról is szót vált majd a németekkel azon a találkozón, amit a napokban tartanak a franciaországi Caen-ban és ahol az egrieknek – reményeik szerint – sikerül megtartaniuk a tavaly elnyert lövész vándorkupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!