Közélet

2012.05.01. 19:57

Ezt is olvashatják a Hírlap szerdai számában

Az Eger Vára Barátainak Köre németországi kapcsolatáról, a balin halfajta tilalmának feloldásáról, és a vállalatok által igényelhető bérkompenzációról is ír a Heves Megyei Hírlap szerdai lapszámában.

HEOL

Huszonöt éves várbarátság
Negyedszázada ápol kapcsolatot egymással az Eger Vára Barátainak Köre és a németországi Siegeni Várbaráti Kör. Huszonöt éve az ifjak ezáltal is megismerhették a nyugatot, s tanulhattak abból, hogyan is működik a civil műemlékvédelem Németországban. Kiállításokat is cseréltek a múzeumok.


Vége a tilalmi időszaknak
A hosszú hétvégének nem örültek a balinok, hiszen már meg lehetett tartani a kifogott, negyven centimétert elérő példányokat. A folyó vizek ragadozója nagyon szereti a Tiszát és a Tisza-tavat is, különösen pedig a duzzasztómű környékét.

Kompenzálják a béremelést
Május 14-ig kérhetik a vállalkozások a kötelező béremelésből eredő terhek könnyítését. Az első néhány napban is voltak már pályázók, a következő hetekben több tízezer cég kérheti a támogatást. Heves megyére gazdasági súlya alapján nyolcaszáz millió forint is juthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!