Közélet

2012.05.19. 14:39

Főegyházmegyei Karitász nap Egerben

A család összetartó erejére hívta fel a figyelmet Soltész Miklós államtitkár a Bazilikában a főegyházmegyei Katitász találkozón.

S. B. S.

Dr. Ternyák Csaba érsek áldotta meg az Egri Főegyházmegye Katitász szervezeteinek zászlait a Bazilikában tartott szombati szentmisén, amelyet a Karitász szervezetek találkozója alkalmából tartottak.

[caption id="" align="alignleft" width="340"] Krisztus szeretete sürget minket Fotó: Ötvös Imre
[/caption]

A szertartást követően az egésznapos program részeként köszöntötte a résztvevőket Soltész Miklós államtitkár, aki szerint ma nagyon sok uniós országban tisztelettel gondolnak Magyarországra, mert föl mertük emelni hangunkat az értékek mentén.

Amiért ugyancsak dícséretet kapunk, az a családot erősítő kormányzati politika. Vannak, akik iszonyatos nyomorban, szegénységben élnek, ám ennek okozója legtöbb esetben a családok szétesése. Elhagyott magányos gyermekek, idősothonokban, esetleg magára hagyott fogyatékkal élők jelzik, hogy baj van mert szétment a család - vélekedett az államtitkár.

A katolikus Karitász szervezetekről szólva úgy fogalmazott, hogy más karitatív szervezetektől megkülönbözteti őket a szeretet és az odafigyelés ereje. Munkájukra nagy szükség van. Arról is tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy kidolgozás alatt áll egy pályázat, ami kimondottan a hajléktalanok ellátását hivatott javítani. Nem csak ételt és melegedést adnának, hanem a kitörési pontok megkereséséhez járulnának hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!