Közélet

2012.05.18. 06:11

Hétvégi programajánló

Bordal fesztivál, nótaverseny, pataktakarítás is szerepel a hétvége eseményei között.

HEOL

Péntek

BÁLAPÁTFALVÁN 14 órától Tavaszi zsongás címmel egészségnapot szerveznek a település művelődési házában. Az érdeklődőket ingyenes szűrések, előadások, hát-és gerincmasszázs várja.

EGERBEN 20 órától az Agria Voces, azaz az EKF Ének-zene tanszékének hallgatóiból és tanáraiból alakult zenekar kamara verziója lép fel a Kisvíz Étteremben.

VERPELÉTEN 14 órától  Megyei zeneiskolai tanévzárót rendeznek a településen a Művelődési Házban.

Szombat

ABASÁRON tartják a XVIII. Nemzetközi Katona- és Bordal Fesztivált. A rendezvény első napján, szombaton délután öt órától térzenével-, a hagyományoknak megfelelően este hét órától pedig gálaműsorral várják a szervezők az érdeklődőket: idén az erdélyi Zergeboglár Néptánccsoport, a Tomori Gábor Néptánciskola valamint az országos hírű Abasári Hagyományőrző Dalkör lép majd fel.

A reggeli felvonulása miatt fél nyolc és tíz óra között lezárják Abasáron a Fő út 48-133. szám alatti szakaszát. Ekkor a forgalmat a Fő útról a Gyöngyösi útra terelik, ám a forgalomváltozás a menetrendszerinti buszokat nem érinti. A fellépők miatt a közlekedőknek mindkét nap fokozott gyalogos, gépjármű- és autóbusz-forgalomra kell számítani a település egész területén.

A rendezvénnyel párhuzamosan zajlik az Abasári Olaszrizling Borbaráti Egyesület „Oltványtól a fröccsig” című eseménye. Ennek keretében mezőgazdasági gépek és eszközök kiállítása látható a Kapásház udvarán (3261 Abasár Múzeum út 15.), de borkóstolással és borvásárral is várják az érdeklődőket.

EGERBEN 10 órától már ötödik alkalommal rendezik meg a nagyszámú önkéntest mozgósító Pataktakarítási akciót. A célja az Eger patak medrének és a patak környékének takarítása, hulladékmentesítése. Regisztráció az Érsekkertben lesz a Zenepavilonnál 9 órától. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy lehetőség szerint védőkesztyűt vigyenek magukkal. A program rendezői a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület, a TV Eger és a Városgondozás Eger Kft.

EGERBEN harmadik alkalommal rendezik meg a Bartakovics Béla Közösségi Házban az Egri Országos és Határontúli Nótaversenyt. A verseny fővédnöke Habis László, Eger polgármestere.

EGERSZÓLÁTON 10 órától fennállásának 10. évfordulóját ünnepli vendégeivel a helyi nyugdíjas klub és hagyományőrző csoport a Művelődési Házban.

A TARNAMÉRÁHOZ tartozó Pusztafogacson 10 órakor kezdődik a Fogacsi Búcsú. Fél 11-kor Szőke József esperes újraszenteli a kápolnát. Búcsúi kirakodóvásár is lesz.

Vasárnap

EGERBEN 7 és 16 óra között Régiségvásárt rendeznek a Buszpályaudvar alatt, a Domus-parkolótól a Bazilikáig tartó területen.

EGERBEN 10 órától Rác búcsút tartanak a Rác templomban.

EGERBEN 18 órától tart zenés irodalmi estet Eperjes Károly, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművész a Dobó téri Szent Antal- templomban (Minorita templom). A színművész a XX. századi költők istenkereső verseit mutatja be.

GYÖNGYÖSÖN 10 órakor nyílik meg a Fő téren a már hagyományos XIX. századi piac színes forgataga. Este héttől - ugyancsak a Gyöngyös Város Napja rendezvénysorozat részeként - a városi sport- és rendezvénycsarnokban a Carmina Burana-t hallgathatja meg a közönség.

A hétvégi sportműsort itt tekintheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!