Közélet

2012.05.08. 17:48

Heves megyei cégekkel is szeretne üzletelni a MÁV

A hevesi megyeszékhelyre ért a MÁV Beszállítói Roadshowja.

T. B.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartott keddi rendezvényen körülbelül negyven megyei vállalkozó vett részt. A találkozót azért szervezte meg a vasúti társaság, mert évente nagy volumenű (tavaly hatvan milliárd forintnyi) beszerzést bonyolítanak le, s abban bíznak, hogy a lehetőségek megismerésével a hazai cégek is eredményesebbek lesznek. Jelenleg ugyanis kicsi a hazai partnerek köre.

Pap Sándor, a MÁV Zrt. Beszerzési és Készletgazdálkodási Szolgáltató Egységének igazgatója elmondta, nyitni szeretnének a hazai kis- és középvállalkozások felé, ettől hatékonyabb beszerzéseket várnak. Állami cég lévén a csoport tagjaira több esetben vonatkoznak a közbeszerzési szabályok, de nem mindig. Ilyen esetekre a cégek figyelmébe ajánlotta az elektronikus tenderezést, s a licitálást. Érdemes fölíratkozni a hírlevelükre, amelyből információ kapható az aktuális igényekről, s beszállítói javaslatokat is várnak.

A MÁV az elmúlt években átalakította anyagellátási rendszerét, amely könnyebbséget jelent a cégeknek, hiszen nem kell az ország 96 pontjára szállítani. Az egyik szakanyag centrum Ludas lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!