Közélet

2012.05.14. 06:00

Jubilál idén a Virágos Egerért verseny

Az önkormányzat ebben az évben 850 ezer forintot fordít virágosítási programra.

P. A.

Jubileumi évnek számít az idei a Virágos Egerért környezetszépítő verseny életében, hiszen az önkormányzat 20 éve írta ki először ezt a pályázatot. A versenyt a tradícióknak megfelelően májusban hirdetik meg, több kategóriában. A Virágszirom Program helyett ebben az évben a tervek szerint június elején, a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan, egynyári virággal támogatják azokat a lakóközösségeket, akik aktív szerepet vállalnak lakókörnyezetük szépítésében, gondozásában. A szervezők reménye szerint idén több intézmény, szervezet, vállalat is bekapcsolódik a versenybe.

Eger emellett továbbra is részt vesz a Virágos Magyarországért versenyben. Hazai viszonylatban kiemelkedő mennyiségű növényanyaggal díszítik a közterületeket: évente 3000 négyzetméteren, 35 helyszínen, megközelítőleg 100 ezer egynyári növényt, valamint kandeláberekre ezer muskátlit és vegyes kiültetést helyez el a Városgondozás Eger Kft. Az önkormányzat idén 850 ezer forintot fordít virágosítási programra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!