Közélet

2012.05.15. 09:54

Kétezer új állásra várták a jelentkezőket

Márciusban a foglalkoztatók országszerte több mint hatvanezer főnyi munkaerőigényt jelentettek be a munkaügyi kirendeltségeken.

T. B.

Márciusban a foglalkoztatók országszerte több mint hatvanezer főnyi munkaerőigényt jelentettek be a munkaügyi kirendeltségeken, amely ötödével nőtt az előző év azonos időszakához képest. A hónapban több mint 120 ezer üres munkahelyre várták az álláskeresőket, akik ebből 45,5 ezret nem töltöttek be. A 60 ezer új állás ötödéhez a munkáltatók semmilyen állami támogatást nem igényeltek, míg a támogatott foglalkoztatási formák 90 százaléka a közfoglalkoztatásban volt elérhető.

Megyénkben márciusban a februárinál kicsit kevesebb, négyszáz új nem támogatott, s négyszer ennyi, 1600 támogatott álláshelyre várták a munkanélkülieket. Utóbbiak száma ötszázzal csökkent az előző hónaphoz képest, s háromszázzal kevesebb volt, mint tavaly. A márciusban elérhető 3300 Heves megyei elhelyezkedési lehetőségből 650 maradt betöltetlen áprilisra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!