Közélet

2012.05.07. 06:17

Közművek és bérlakások is épülnek - szociális városrehabilitáció

j. m.

Hivatalosan is elkezdődött az a szociális célú funkcióbővítő városrehabilitáció, mellyel Gyöngyös egyik leghátrányosabb városrészének felzárkóztatása valósul meg. A közel 400 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósuló projektből a Petőfi Sándor és Vachott Sándor utca által határolt észak-nyugati terület infrastrukturális fejlesztésén túl az ott élők szociális felzárkóztatására és a munkaerő-piaci integrációjukra is jut pénz.

A munka a terület közművesítésével kezdődik, kiépül az ivó-, a csapadékvíz- és a szennyvízhálózat. A közművesítés után helyreállítják az utakat, amelyek szilárd burkolatot kapnak, megkezdődik a parkosítás, a közterületek rendbetétele is.

Egészségügyi szűrőprogram is indul, hogy a városrészen élő hátrányos helyzetűek is elsajátíthassák az egészséges életmód alapelveit, illetve figyelmet fordítanak a környezettudatos szemléletformálásra is, a foglalkoztatottság növelésére, hiszen ezek mind a társadalmi beilleszkedést segíthetik.

Az infrastruktúra-fejlesztésen és a szociális felzárkóztatáson kívül bérlakások is épülnek Gyöngyös észak-nyugati részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!