Közélet

2012.05.18. 10:38

Közös takarításra hívják a közösségeket, családokat

Másodszor szervezik meg június első hétvégéjén az országos „Te szedd!” hulladékgyűjtési akciót.

Sz. R.

Tavaly a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szervezésében megrendezett akciónapon  országszerte 2000 helyszínen, 160 ezer önkéntes 2000 tonna illegális hulladékot gyűjtött össze.

Az idei megmozdulás mottója „Összefogás a tiszta Magyarországért”, amelyben a Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel és az Országos Polgárőr Szövetséggel közösen idén is várja a vállalatok, önkormányzatok, iskolák, civilszervezetek, egyéni önkéntesek jelentkezését, hogy megtisztítsák a köztereket és a környezetet a hulladékhalmoktól.

A vízügyi igazgatóságok, köztük a Kötikö-vízig, a szervezés koordinátorai. Csatlakozott hozzájuk a Hortobágyi Nemzeti Park, a Nemzeti Környezetügyi Intézet Közép-Tisza-Vidéki Kirendeltsége, s a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. A „Te szedd!” akcióban összeszedett szemetet helyi vállalkozások szállítják el ártalmatlanításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!