Közélet

2012.05.04. 11:06

Maklári és Füzesabonyi diákok a legügyesebb biciklisták

A megyei győztesek hazai pályán, Egerben bizonyíthatnak majd az országos versenyen.

HEOL

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága a Heves Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségével közösen immár XX. alkalommal rendezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa elnevezésű országos felmenő rendszerű közlekedésismereti verseny megyei döntőjét.

A kilenc négytagú, felső tagozatos általános iskolásokból álló csapat részvételével lezajlott versenyen csapat kategóriában a Maklár I. Csapata (Vona Boglárka, Juhász Bianka, Nagyfejeő Balázs, Asztalos Bálint) győzött, míg fiú egyéniben Péter Attila (Füzesabony-Széchenyi István Általános Iskola), leány egyéniben pedig Vona Boglárka (Maklári Általános Iskola) szerezte meg az első helyet. A versenyen győztes csapatot és az egyéni nyerteseket Szabó János nyugdíjas pedagógus készítette fel a döntőre.

Az egyéni verseny első helyezettjei (Péter Attila és Vona Boglárka) várhatóan esélyesként vehetnek részt a 2012. május 30 - június 1. között Egerben a HMRFK – Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által rendezendő országos döntőn.

A verseny első helyszíne a Közlekedési Felügyelőség rutinpályája volt, ahol egy előre felállított kerékpáros ügyességi pályát teljesítettek a versenyzők. Eztán az északi városrészen egy előre meghatározott útvonalon kerékpározva adtak számot szabályossági tudásukról. A gyakorlati számok után a következő helyszín a HMRFK épülete volt, ahol a versenyzők egy KRESZ tesztlapot töltöttek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!