Közélet

2012.05.03. 14:36

Megunta? Elromlott? - Ha nem szedte szét, ingyen leadhatja

A környezetet és a munkahelyeket is megvédik majd a települések.

HEOL

A gyöngyösi kistérség több településén is szerveznek elektronikai hulladékgyűjtést a hét végén. A programhoz Abasár, Atkár, Adács, Gyöngyöspata, Visonta, Markaz, Gyöngyöshalász, Vécs, Gyöngyöstarján, Mátraszentimre és Nagyréde csatlakozott.

Pénteken és szombaton a települések által kijelölt helyen a rossz, használaton kívüli, bontatlan szerkezetű elektronikai hulladékokat lehet elhelyezni térítésmentesen. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy szárazelemet, továbbá olyan háztartási eszközöket, amelyeket már szétszereltek, nem áll módjukban átvenni.

Az elektronikai hulladékok szakszerű elhelyezéséről – immár nyolcadik alkalommal – a Nagyrédei Környezetvédők és Hagyományőrzők Egyesülete és a Máltai Szeretet Szolgálat Befogadás Nonprofit Kft. gondoskodik.

Mészáros Tibor, az NKHE elnöke elmondta: a felhalmozott eszközöket a jövő hét elején Tarnabodra szállítják, ahol szakszerűen ártalmatlanítják az elektronikai berendezéseket. Az elnök hozzátette: az akcióval nem csak a környezetet védik, hanem egyúttal a tarnabodi munkahelyek megőrzéséhez is hozzájárulnak a csatlakozó mátrai települések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!