Közélet

2012.05.30. 10:40

Nem mindegy, mit és mennyit fog a horgász

Itt a horgászat főszezonja, nem árt feleleveníteni, milyen szabályok vonatkoznak a legnagyobb tavunkra, a Tisza-tóra.

HEOL

A felnőtt horgász egyszerre maximum 2 bottal és botonként legfeljebb 3 horoggal horgászhat, valamint 1 négyzetméternél nem nagyobb emelőhálóval foghat csalihalat. Felnőtt területi és 65 év feletti kedvezményes területi engedéllyel a méretkorlátozással védett halakból naponta összesen 5 darab fogható, egy halfajból azonban legfeljebb három. A méretkorlátozás alá nem tartozó fajokból és menyhalból naponta összesen 10 kiló fogható.

Az ifjúsági horgász egy, legfeljebb három horoggal felszerelt bottal horgászhat, valamint egy négyzetméternél nem nagyobb emelőhálóval foghat csalihalat. Ifjúsági engedély birtokában a méretkorlátozással védett halakból naponta összesen három, egy halfajból legfeljebb kettő fogható. A méretkorlátozás alá nem tartozó fajokból és menyhalból naponta összesen 10 kiló tartható meg.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Képünk illusztráció Fotó: AS
[/caption]

A gyermek horgász csak egy darab, egy horoggal felszerelt úszós készséggel horgászhat. A méretkorlátozás alá tartozó halfajokból naponta összesen egy darabot, a méretkorlátozás alá nem eső fajokból és menyhalból pedig naponta összesen 5 kilogrammot foghat ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!