Közélet

2012.05.24. 14:28

Segíti a város a fogyatékosok szociális beilleszkedését

A Máltai Szeretetszolgálattal közösen pályázott az önkormányzat egy közösségfejlesztési programra, amelynek része a gyermek- és fiatalkorúak hasznos szabadidő eltöltése, a fogyatékkal élők felzárkóztatása és szocializációja.

Sz. R.

– A térségben közel félszáz olyan fogyatékkal élő fiatal, vagy felnőtt élt, akik még abban a korszakban látták meg a napvilágot, amikor nem volt szokás ezeket a gyereket közösségbe hordani – jelezte Magyar Csilla polgármester. – Évtizedek elteltével a szülők is szembesültek azzal, hogy a zárt ajtók mögött nevelt gyermekek önállóságának megteremtése milyen terhet ró a gondozókra, akik önmaguk is egyre idősebbek lesznek.

A Máltai Szeretetszolgálattal kidolgozott 93 millió forintos program egyik része épp arra vonatkozik, hogy ezeket a ma már felnőtt embereket hogyan tudjuk önálló életre nevelni és a társadalomba beilleszteni.
A zárt ajtók mögött nevelkedők családtagjainak folyamatos lelki teher a fogyatékosok sorsa, akik sokszor képtelenek társadalmi kapcsolatokat kialakítani. A program térségi szinten ennek a problémának a megoldására is irányul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!