Közélet

2012.05.14. 13:22

Vadászati múzeum: késéssel is határidőre

A pályázati kiírás a várakozásokhoz képest bő fél évet késett, az alpolgármester szerint azonban még így is tartható az átadás jövő szeptemberre tervezett időpontja.

T.O.

Bár a hatvani Grassalkovich-kastélyban létesítendő Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum pályázati kiírása a várakozásokhoz képest bő fél évet késett, Horváth Richárd alpolgármester szerint még így is tartható az átadás jövő szeptemberre tervezett időpontja. Az önkormányzat készen áll a beruházás megvalósítására.

– Benyújtották már a dokumentációt?

– Május 5-én elküldtük a csomagot és a részletes megvalósítási tanulmányt a nemzetgazdasági Minisztériumba és a nemzeti fejlesztési Ügynökséghez is. A tárca május 22-éig kiadja a támogatói nyilatkozatot, amire azért van szükség, hogy a teljes pályázatot benyújthassuk a NORDA-hoz.

– A korábbi elképzelésekben is ezek a dátumok szerepeltek?

– A kiírást már tavaly szeptemberre vártuk, de csak húsvét után jelent meg. Ennek ellenére bízunk abban, hogy ha feszített tempóval is, de tartható az átadás jövő őszre tervezett időpontja. A projekthez hárommilliárdos európai uniós támogatás szükséges, továbbá 157 millió önerő, amit az állam biztosít.

– Mi a további menetrend?

– Július 15-ig nevesítésre a kormány elé kerülhet a projekt, s ez után köthetjük majd meg a támogatói szerződést. Minden követ megmozgatunk a siker érdekében, hiszen az előkészítés teljes körű; mindennel készen állunk, már csak a zöld lámpára kell várni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!