Közélet

2012.05.26. 11:30

Valóra vált gyermekálmok

A rengeteg beérkezett kívánság közül 22 gyermek legjobb, legötletesebbet kérését a Heves Megyei Hírlap és a heol.hu teljesítette.

HEOL

Gyereknap közeledtével idén is igyekeztünk a kisebbek kedvébe járni. A Heves Megyei Hírlap ebben az évben már harmadjára rendezte meg Gyermeknapi játékát. A rengeteg beérkezett kívánság közül 22 gyermek legjobb, legötletesebbet kérését lapunk és a heol.hu teljesítette.
Kívánjuk, hogy egyszer minden gyermek álma valóra váljon!

Fónad Bálint vagyok,  9 éves
A fiatal kerecsendi orgonaművész

Bálint már tavaly meglepte szerkesztőségünket azzal, hogy rajong a harangokért és gyűjti is őket. Idén megtudtuk, hogy bár nem jár zeneiskolába, de nagyon érdeklik az orgonák, így tavaly december óta magától kezdett el zenét tanulni. Az interneten figyelte, hogy hogyan játszanak a nagyok és ő is megpróbálta. Kívánsága az volt, hogy találkozhasson Réz Lóránt orgonaművésszel és megnézhesse vele az egri főiskola orgonáját. A kisfiú azonban nemcsak, hogy megnézte, rögtön ki is próbálta a hangszert.

Nagy Norina, 4 éves
Azt hiszem, szerelmes vagyok!

Norina vagyok és jár az óvodába egy fiú, aki nagyon aranyos. Minden nap sokat játszunk, együtt táncolunk néptáncon is. Attila a neve és nagyon kedves velem. Barna haja van és barna szeme. Azt hiszem szerelmes vagyok! – kezdte levelét Norina. Gyermeknap alkalmából ezért azt kérte, hogy elmehessen Attilával egy kisvonatos városnézésre Egerben. Mint a helyszínen kiderült, először egy wellnes hétvégét szeretett volna a „fiatal pár” együtt tölteni. Aztán mégis a romantikus vonatozás mellett döntöttek. A fiatalok felszálláskor még szégyenlősen és elpirulva beszélgettek, de hamar feloldódtak.

Vilmek Berill Enid, 12 éves
Alkotni, újat létrehozni


Berill nagyon szeret szabadidejében kézműveskedni, új dolgokat alkotni, régieket újjávarázsolni. Egyik egri várba látogatása során ismerkedett meg a restaurátorok műhelyével és munkájával, amit nagyon érdekesnek talált. Segítettünk hát álma teljesítésében és lapunkkal eljutott a baktai úti múzeumi raktárbázisába, ahol egy teljes napig segíthetett a restaurátoroknak helyreállítani a régi tárgyakat. Cserepeket rakott össze és megnézte a legrégebbi bútort is, amit restauráltak.

Lovaglás Egerben

A legtöbben idén is azt kívánták, hogy lovagolhassanak és megismerkedhessenek azokkal az emberekkel, akik gondozzák az állatokat. Bár eleredt az eső, a gyermekeket ez egyáltalán nem zavarta. A Mátyus Udvarházban megnézték a fogatokat, répával etették, megsimogatták a lovakat. Vilmek Mirtill Hella, Varga Hella és Szántósi Tiffany Rózsa már alig várták, hogy felülhessenek a jószágokra.

....és Gyöngyösön

A sástói Nagyréten a vámosgyörki általános iskola tucatnyi tanulójának sikerült teljesítenünk gyermeknapi kívánságát. A tizenkét 1-3 osztályos apróság:  Tóth Vivien, Szentkirályi Adrien, Nagy-György Boglárka, Kiss Eszter, Punyi Mercédesz, Czinke Dzsenifer, Ács Fanni, Habók Nóri, Nagy Máté, Boldog Milán, Balogh Elizabet, Stass Virág Kiss Attila jóvoltából testközelből ismerkedhetett meg néhány derék paripával, sőt, a bátrabbak nyeregbe is pattanhattak. A gyerekek öröme alighanem átragadt a négylábúakra is, hiszen jó szóból, simogatásból nem volt hiány. Kockacukor nem maradt szárazon...

Kisvarga Kristóf, 4 éves
Rajong az autókért

Kristóf azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy szeretne egy igazi versenyautót közelről megnézni. Nagyon szereti az autókat, tavaly az óvodás farsangon autóversenyzőnek öltözött. A helyszínre most is igazán sítilusosan, Subaru pólóban érkezett szüleivel, a rally autó hangját egyelőre még kicsit hangosnak és félelmetesnek találta, de minden más nagyon érdekelte a kisfiút. Kívánságát teljesítettük: Kristófnak Képes József, az Eastcar Egyesület vezetője mutatta meg autóját.

Vörös Balázs, 6 éves
Rendőrségi látogatás

Balázs igazi rendőrautóban szeretett volna utazni és megnézni, hogy milyen fegyvere van egy rendőrnek. Igazi meglepetés volt számára a rendőrségi látogatás, a kezdeti megilletődés után azonban hamar feloldódott. A szakemberek bemutatták neki a rendőrautót,-motort, beindították a szirénát, megismerkedhetett a fegyverekkel, azok működését is elmondták neki.

Ördög Krisztián
Állatorvosi műteten vett részt

A vámosgyörki Ördög Krisztián egy állatorvosi rendelőben szeretett volna alaposan szétnézni, s lehetőség szerint besegíteni az állatorvos munkájába. Erre dr. Major Gyula gyöngyösi rendelőjében nyílt lehetősége, mindjárt a "sűrejébe cseppenve" a munkának, hiszen egy kisebb műtétet követhetett végig, amit feszült figyelemmel meg is tett. Asszisztenciaként egyelőre nem működhetet közre, de ki tudja, talán épp most kapott egy fontos jelet a pályaválasztást illetően.


 
Kozsa Luca
Megismerkedett a DióRádió mindennapjaival

A Visontai Kovách László általános iskola tanulója Kozsa Luca  azt kérte, hogy egy rádió szerkesztőségének mindennapjaiba pillanthasson be. A gyöngyösi DióRádióban természetesen az ügyvezető igazgató, Szecskő Tamás irodájában kezdődött az ifjú hölgy látogatása. A rádió vezetője és tulajdonosa nem csak a szerkesztőség egy átlagos napjáról mesélt a lánynak, de a rádiózás jogi szabályozásának rejtelmeit is igyekezett - ha nem is teljeskörűen - vázolni. Aztán persze következett a stúdió, a maga összes apróbb és nagyobb csodájával, potméterek, számítógépek, hangvágó és egyéb szoftverek, mikrofonok és fülhallgatók "erdeje". És persze a rádiós műsorvezetők, akik a szakmában megszokottnál is nagyobb tisztelettel és barátsággal fordultak a rádiózás iránt érdeklődő lány felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!