Közélet

2012.05.25. 06:10

Változik a vonatok közlekedési rendje pünkösdkor

A pünkösdi ünnepre való tekintettel az utasforgalmi igények megfelelő kiszolgálása érdekében változik a vonatok közlekedési rendje.

HEOL

Az ünnep ideje alatt május 27-én, vasárnap ünnepnapi, május 28-án, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben. Május 29-én, keddtől már a megszokott menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok - közölte a MÁV-START.

A pünkösdi ünnep ideje alatt a várhatóan megnövekvő utasforgalmi igények kiszolgálása és a kényelmesebb utazás érdekében a MÁV-START Zrt. – az igényekhez és lehetőségekhez igazodva – a legnagyobb utasforgalmú vonalakon a szerelvényeket több járművel közlekedteti.

Az előzetesen rendelkezésre álló információk alapján ezen a napon nagyságrendileg tizenegyezren választják csoportos utazásukhoz a vasutat. Ismételten felhívja a vasúttársaság a figyelmet, hogy május 25-én, pénteken reggel egy rekordkísérlet miatt több ezer gyerek és kísérője érkezik a budapesti Szent György térre. Megnövekvő utasforgalomra elsősorban a hajnali, reggeli órákban a főváros irányába, a délutáni időszakban, 15 és 18 óra között pedig a főváros irányából kell számítani az utazóknak.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében javasolja a személyszállító vasúti társaság az utasainak, hogy a menetjegyüket váltsák meg elővételben, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás, továbbá az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét a www.mav-start.hu weboldalon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!