Közélet

2012.05.30. 10:50

Vizsgák után felvételi jön

Tart a vizsgaidőszak az Eszterházy Károly Főiskolán. A Tanulmányi és Információs Központ főigazgatóját, Kalóné Szűcs Erzsébetet kérdeztük.

S. B. S.

A végzősök május 31-ig, az alsóbb évesek június 25-ig teljesíthetik a féléves követelményeket. Mi a további menetrend?
– Több mint 7500 hallgatónak szervezett az intézmény vizsgákat: az alapképzéstől a mesterképzésen át a doktori iskoláig. A felsőfokú szakképzések vizsgái a napokban az írásbelivel megkezdődtek, a szóbeli vizsgákkal folytatódnak. Szakirányú továbbképzésben közel kétszáz hallgató adhat számot tudásáról.

– A végzősökre milyen teendők várnak?
– Még a tavaszi félév kezdetekor jelentkeztek záróvizsgára a hallgatók. A napokban derül ki, hogy a közel kétezer diákból kik teljesítettek minden követelményt, szerezték meg a szükséges kredit mennyiséget. A záróvizsgák június 11. és 20. között lesznek. Ebben a félévben első alkalommal záróvizsgáznak biológiatanár mesterszakon azok, akik a tanulmányok kezdetekor is rendelkeztek tanári végzettséggel.

– Aztán jöhet a jól megérdemelt pihenés...
– Oktatóink a vizsgaidőszak végével sem pihenhetnek még, hiszen július első felében felvételi vizsgák lesznek. A mesterképzésekre, művészetközvetítői alapképzésre jelentkezetteknek – közel kétezren lesznek – szóbeli, gyakorlati vizsgát szervez a Tanulmányi és Információs Központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!