Közélet

2012.07.10. 17:12

Sástó: tábla van, híd nincs, az akadály kevesebb

A pályázattól függetlenül megkezdik a tó kitakarítását és megoldják a levegőztetést.

j. m.

Miután a sástói tó déli része is a gyöngyösi önkormányzaté lett, a város hozzákezdhet a kedvelt turistahely helyreállításához. Az elmúlt években igencsak elhanyagolták az ország legmagasabban fekvő tavát és környékét, így akad bőven tennivaló.

[caption id="" align="aligncenter" width="360"] Inkább mocsár, semmint tó. Borzasztó. FOTÓ: Czímer Tamás
[/caption]

– Július végére elkészül az a pályázat, amely ha sikeres lesz és befogadják, több százmillió forinttal hozzájárulhat Sástó rendbetételéhez. Addig a város saját erejéből lát hozzá olyan rehabilitációs feladatokhoz, amelyek nem ütköznek a pályázatban megjelölt teendőkkel – mondta szerdai sajtótájékoztatóján dr. Réthy Béla alpolgármester.

Sástó helyreállítására egy közhasznú foglalkoztatottakból álló munkacsoportot is létrehozott a gyöngyösi önkormányzat. Így a revitalizációs pályázattól függetlenül már el lehetett bontani a tavon lévő balesetveszélyessé vált hidakat, hamarosan megoldják a tó levegőztetését is, eltávolítják a vízben lévő növényzet és iszap egy részét, kitakarítják a tavat friss vízzel ellátó árokrendszert a Farkas-kút forrástól.

Bővebben a Heves Megyei Hírlap szerdai számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!