Közélet

2012.09.27. 07:28

A rendőrség szerint Juhász Oszkár megrendezte a támadást

A polgármester cáfol. A rendőrség szerint várható, hogy eljárás indul ellene a hatóság félrevezetése miatt.

HEOL

A rendőrség szerint kizárt, hogy tavaly ősszel valóban rálőttek a gyöngyöspatai polgármesterre, Juhász Oszkárra, írja a Magyar Nemzet a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság határozatára hivatkozva. A jobbikos Juhász tavaly novemberben állította azt, hogy megpróbálták megölni, és feljelentést is tett. Bejelentése szerint kétszer rálőttek, amikor az egyik este fél tizenkettőkor kilépett Gyöngyöspatán a polgármesteri hivatal ajtaján.

Az index.hu azt írja: a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság határozata a Hír Tv birtokába jutott. Ebben az áll, hogy Juhász Oszkárra „az általa megadott helyen és időben lőfegyverből célzott lövést nem adtak le, sérelmére az eljárás megindításának alapjául szolgáló emberölési kísérlet bűntettét nem követték el”. A dokumentumban az is szerepel, hogy a polgármester „egy beállított, megrendezett helyszínnel próbálta meg annak a látszatát kelteni, hogy bűncselekmény sértettjévé vált”.

A lapnak Juhász tagadta, hogy megrendezte volna a merényletet. A megyei rendőrségi szóvivő viszont azt mondta: eljárás indulhat a polgármester ellen a hatóság félrevezetése miatt, és várható, hogy a nyomozati költségeket, mintegy félmillió forintot is megtéríttetik vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!