Közélet

2012.09.27. 14:12

Politikai megrendelést sejt a lövések ügyében a Jobbik

Juhász Oszkár szerint ha valóban megrendezett esemény volt, amikor rálőttek, akkor az titkosszolgálati segítséggel zajlott.

s. p.

A munkámban nem találnak olyan érdemi hibát, amivel támadhatjának, így a személyemet próbálják lejáratni. Ezzel tereli el a kormány a gazdasági és egyéb bajokról a figyelmet - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere. Mindezt annak kapcsán, hogy nyilvánosságra került az a dokumentum, amely szerint a rendőrség úgy véli, megrendezett esemény, és nem valódi támadás volt, amikor tavaly - állítása szerint - rálőttek a település jobbikos polgármesterére.

Juhász Oszkár határozottan visszautasította a "mélységesen megalázó és sértő ügyet", amit elmondása szerint ellene kreáltak, újra elmesélte a lövések történetét, és hangsúlyozta: a rendőrség véleménye szerint már az eljárás kezdetétől súlyos szakmai hibákat vétett.

Arra a felvetésre, hogy a támadás előtt néhány nappal utasították el az önvédelmi fegyver viselése iránti engedélykérelmét, s ez alátámaszthatja a megrendezett támadás teóriáját, Juhász azt válaszolta: sokkal inkább egy újabb politikai megrendelésről lehet szó.

- Nem vagyok egy egyetemi tanár, de annyira buta sem vagyok, hogy egy elutasító határozat után öt nappal önmerényletet szervezzek. Ha valóban megrendezett esemény volt a támadás, akkor az titkosszolgálati segítséggel történt - jegyezte meg a polgármester.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, országgyűlési képviselő ugyancsak a rendőrség elvégzett munkáját  kritizálta, s úgy fogalmazott: ez az ügy nem Juhász Oszkárról szól, hanem azokról az egyre kifinomultabb módszerekről, amelyekkel a kormányzat a Jobbikot igyekszik ellehetetleníteni.

- Rendet és nyugalmat igértünk Gyöngyöspatán. Rend van, és nyugalom is lenne, ha a hisztériakeltésnek végre vége szakadna - fogalmazott Mirkóczki, aki szerint "nagyon aljas" dolog, hogy "a kormány arra is képes lehet, hogy a rendőrséget nyomás alá helyezze." Az országgyűlési képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság tagjaként megjegyezte: parlamenti eszközökkel is azért fognak küzdeni, hogy tisztázódjék ez az ügy, és kiderüljön az igazság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!