Közélet

2012.10.19. 09:47

Gyöngyös spórol, ez ellenzék berzenkedik a járás ellen

A testület nem értett egyet a járás elképzelésével az átadandó vagyonelemekről.

j. m.

A Gyöngyös idei költségvetésében prioritásként megjelölt feladatokat igyekszünk végrehajtani, ám továbbra is óvatos pénzügyi politikát kell folytatnia a városnak – mondta a képviselő-testület ülésén dr. Réthy Béla alpolgármester.

Kovács Róbert, a városháza pénzügyi igazgatója hozzátette: a takarékosságra továbbra is szükség lesz annak ellenére, hogy a tervezettnél 200 millió forinttal több adó folyt be szeptemberben. A többletbevétel ugyanis csak időarányos túlteljesítésként értelmezhető.

A testület egyetértett a Felsővárosi Általános Iskola fejlesztésével, ezért a korszerűsítésre szolgáló pályázat benyújtásához a tervek elkészítését hatmillió forinttal támogatta. Az összeg nyertes pályázat esetén elszámolható költséggé válik.

A grémium hosszasan vitázott a járási hivatal kialakításával kapcsolatban, ami miatt a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak a Kossuth útról a Lokodi útra kellene költöznie. Ez – az ingatlan felújítása miatt – a városnak mintegy 6 millió forintjába kerülne. Az MSZP-frakció tagjai a járások kialakításával kapcsolatos nemtetszésüket úgy fejezték ki, hogy a megállapodás jóváhagyására vonatkozó szavazáson nem vettek részt, így a szavazáson hét igen született egy tartózkodás mellett, vagyis a testület nem fogadta el a megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!