Közélet

2013.10.16. 18:03

Több évtized szüretei a képeken

„Célunk a kézimunka csökkentése!” „Gépesített kemizálás – kevesebb kézimunka!” – Csak néhány jelmondat azok közül, amelyeket Nagyrédén a szüreti felvonulásokról készült képek őriztek meg egy most nyílt fotókiállítás tanulsága szerint.

HEOL


A szőlős-boros hagyományait továbbra is éltető Nagyrédén a szüreti rendezvények elmaradhatatlan programpontja a nagyszabású szüreti felvonulás. Ennek alkalmával a falu közösségei sorakoznak fel színes népviseletekben, majd végigjárják és táncolják a település főbb utcáit.

Ezeket az felvonulásokat évről-évre mind több fotográfus örökíti meg, innen jött az ötlet: gyűjtsék csokorba a felvételeket.

A legutóbbi Szüreti Napok alkalmával Mészáros Éva, a település új kulturális szervezője tárlatot állított össze az elmúlt évtizedek felvonulásain készült felvételekből.

Több, mint száz fekete-fehér és színes fotót tekinthettek meg az érdeklődők, a kiállított képes anyagok a hatvanas évektől kezdve gyűltek össze, főként különböző családi archívumokból.  A Művelődési Házban az év végéig még biztosan látható a kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!