Közélet

2013.11.14. 17:39

„Tabula rasa” a Leányka úti vasúti aluljáróban

Teljesen fehérre mázolták a napokban az egri vár melletti aluljárót, amelyeken eddig óriási graffiti minták sorakoztak.

Sz. E.

Fotós:

Fotós:

Ezek a falak évek óta közkedvelt alkotási helyük a festőknek, mivel teljesen legálisan lehet használni azokat, ha valaki ki akarja élni kreativitását. A kezdeményezőknek a mostani, amolyan „higiénés” festéssel sem az a céljuk, hogy ezt a lehetőséget megszüntessék, hanem ezzel arra szeretnék ösztönözni a graffiti-művészeket, hogy kicsit újítsák meg az aluljáró képét, igényes alkotásoknak várnak.

Rázsi Botond alpolgármester úgy fogalmazott, hogy ez a lépés egy amolyan „tabula rasa”.
– Sok panasz érkezett már hozzánk, hogy a korábban szépen kivitelezett alkotások kezdenek tönkremenni – szakszóval élve – az „összetagelések” folytán. De a festés időpontjának gyakorlati okai is voltak: a Börtön a városért-programban résztvevő fogvatartottak most tudtak segíteni a munkálatokban. Felkerestem egy budapesti graffitis-csapatot, hogy segítsenek alkotókat találni a feladatra. Témajavaslatunk is van ám: szeretnénk, ha valamennyire egri lenne a fal, akár a Gárdonyi-emlékévhez is kapcsolódhatna – mondta Rázsi Botond. [caption id="" align="alignleft" width="360"] Ilyen volt. Most fehérek a falak és várják a kreatív fiatalok alkotásait. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!