Közélet

2013.12.13. 13:15

Megújulnak Egerben az utasváró pavilonok

A munka már elkezdődött, dolgoznak a Mátyás király úton, de új utasváró épül a Wigner iskola előtt és a Tescónál is. A beruházásra a város 6 millió forintot fordít.

P. A.

Fotó: Nemes Robert

A múlt év végén járt le az a szerződés, amelyet az egri önkormányzat kötött egy reklámcéggel a helyi járatú buszok utasváróinak ügyében. A város 22 esetben tudta érvényesíteni tulajdonjogát, míg öt utasvárót elbontott a társaság. A leszerelteket pótolja a helyhatóság, négy újat is telepítenek.

Sós István alpolgármester elmondta: a város 6 millió forintot fordít a beruházásra. A megyeszékhelyen található pavilonok közül 11-et idén, a többit jövőre újítják fel. A munka elkezdődött, dolgoznak a Mátyás király úton, de új utasváró épül a Wigner iskola előtt és a Tescónál is. Sós István hozzátette: a jövőben új pavilonok elhelyezését is tervezik.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A Mátyás király úti utasváró felújítását a napokban végzik FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

– A város arra törekedett, hogy az utasvárók a tulajdonába kerüljenek – közölte Cserged Csaba urbanisztikai ügyintéző. – A fő elvárás a tisztaság, a folyamatos karbantartás, hogy látszódjon: van gazdája e területeknek.
A korábbi cég több helyen csak az utasvárók oldalát bontotta le, ezek 2 négyzetméteres világított hirdetőfelületek voltak. A város új céggel kötött megállapodást, a társaság feladata lesz ezeket pótolni, de a tulajdon továbbra is az önkormányzaté marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!