Közélet

2013.12.15. 10:55

Területfejlesztőket ismertek el

Második alkalommal adták át immár a Telekessy István területfejlesztési díjakat a megyei közgyűlés soros ülése előtt.

P. A.

Fotó: Gal Gabor

A tavaly alapított elismerést azok a magánszemélyek, civilszervezetek, települési önkormányzatok kaphatják, akik Heves megye területén a terület- és vidékfejlesztésben kiemelkedő, példamutató eredményeket értek el.

Az eseményen dr. habil. Dinya László egyetemi tanárt, Forgó Gábort, Mátraderecske polgármesterét, Tóth Sándort, a Pikopack Zrt. vezérigazgatóját, valamint a hatvani Forma Kft.-t jutalmazták az elismeréssel. [caption id="" align="alignleft" width="360"] Dr. habil. Dinya László, Tóth Sándor, Hegedűs Ferencné, Forgó Gábor a megyei vezetőkkel FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

Megyegyűlés Dr. habil. Dinya László immáron 36 éve dolgozik a felsőoktatásban, 9 esztendeig a Károly Róbert Főiskola kutatási, tudományos és innovációs területért felelős rektorhelyettese volt, jelenleg az intézmény Fenntarthatósági és Innovációs Centrumának igazgatója.
Ugyancsak Telekessy-díjat vehetett át Forgó Gábor, Mátraderecske polgármestere. Meggyőződése, hogy a munka és a tanulás jelent kiutat a mélyszegénységből.

Három éve 21 százalékos volt a munkanélküliség a faluban, ma kevesebb mint 11. Elindultak az önellátás felé, a közmunkaprogram keretein belül 70 embert foglalkoztatnak.

A rangos elismerést kapta Tóth Sándor, a Pikopack Zrt. vezérigazgatója, aki vallja: olyan üzletpolitikára van szükség, amelynek középpontjában a megrendelő áll. A társaság számára kulcsfontosságú a termékek minősége, s külön gondot fordítanak a gyártási folyamat környezetbarát kialakítására is.

A negyedik díjazott, a Forma Kft. 1992-es megalakulása óta családi vállalkozásként működik Hegedűs Ferencné ügyvezetésével, jelenleg 90 állandó munkavállalóval. Elhangzott: a hatvani női felsőruházati termékeket gyártó cég nagyban hozzájárult megyénk jó hírnevének öregbítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!