Közélet

2014.02.26. 15:30

Tovább megy az adok-kapok Sós Tamás doktorija ügyében

A HírTV azt állítja, nem Sós Tamás készítette a kutatást a disszertációjához. A szocialista képviselő továbbra is tagadja, hogy plagizált volna.

HEOL

Sós Tamás állítása ellenére nem ő, hanem a Heves Megyei Pedagógiai Intézet egykori igazgatója készíthette el azt a kutatási anyagot, amelyet az MSZP-s országgyűlési képviselő a sajátjaként használt fel doktori disszertációjában – hangzott el a Hír TV Célpont című műsorában, amely azt is tényként tálalta: Sós pénzt fizetett azért, hogy az intézet kérdőíveket küldjön az oktatási intézményeknek, az ezekre alapozott elemzést pedig nem ő írta. A szocialista képviselő továbbra is tagadja, hogy plagizált volna.

„A Hír Tv és a Magyar Nemzet egyre alávalóbb támadásokat indít személyem, illetve tudományos fokozatom ellen. Nem riadnak vissza bűncselekmények elkövetésétől sem” – írja dr. Sós Tamás közleményében. – „A Célpont című műsorban a Hír Tv feltört magánlevelezésemet manipulatív módon hozta nyilvánosságra, azt sejtetve, hogy doktori értekezésem legépelése, a kutatási kérdőívek kiküldése, a fénymásolás és némely tipográfiai közreműködés olyan mások által nyújtott segítség/szolgáltatás, amelyeket én nem vehettem volna igénybe. Levonták a következtetést: „Kutatás helyett fizetett”.
Ezzel szemben a valóság az, hogy a kutatás teljes egészében az én szellemi munkám, az abból fakadó következtetések és eredmények sem mások alkotásai.

A többi a hatóságok dolga. A bírósághoz benyújtott keresetemet kiegészítettem és a büntetőfeljelentést megtettem a műsor készítői ellen is." – zárul a közelmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!