Közélet

2014.03.18. 16:15

Utolsó kiáltás a Dobó tér ügyében

Petíciót fogalmaztak meg egri civilek: párbeszédet, rendkívüli közgyűlést szeretnének a belvárosi rehabilitáció, elsősorban a Végvári vitézek szoborcsoport áthelyezése kapcsán.

HEOL

Ez egy utolsó kiáltás, mert hisszük, ami nincs kész, azon még változtatni lehet - mondta F. Molnár Gabriella annak kapcsán, hogy a Facebookon szerveződött civil közösség nevében egy petíciót vittek kedden az egri polgármesteri hivatalba. A dokumentumban kifejtik: nem értenek egyet a Dobó tér totális átalakításával, s azzal, hogy a Végvári vitézek szoborcsoportot a Szúnyog közbe helyezik.

- 2008 óta több fórumon, közmeghallgatáson is elmondtuk, leírtuk véleményünket, azt, hogy nem tetszik az egri embereknek, hogy barokk belvárosból egy posztmodern teret akarnak csinálni. Azt reméljük, az utolsó pillanatban figyelnek ránk a döntéshozók - emelte ki, hozzátéve: háromszázan vállalják névvel a petíciót. - Azt szeretnénk, ha egy rendkívüli közgyűlésen kerülne napirendre a téma - húzta alá.

Az iratot Sós István alpolgármester vette át, aki elmondta: megvizsgálják a beadványt, s válaszolnak majd rá. Hozzátette: egy ilyen horderejű változás mindig megosztja egy város lakóinak véleményét, tudni kell meghallgatni másokat, s tudni kell elfogadni azt is, ha valakinek eltérő az álláspontja a kérdésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!